image

ULF TREGED SKRIVER EN NY BOK

Ulf Treged arbetar på ytterligare en roman. En spännande debatt har blommat upp i diskussionsforum och litterära kaféer. Författarens fans försöker komma på, var den andra boken av denna litterära talang kommer att ta dem. Kommer vi åter igen att få se pinade ställen omkring Trondheim? Kommer Treged fortsätta med det påbörjade motivet? Och vad kommer hända med huvudpersonen Kirsten?

Ett är säkert, läsarna kan se fram emot ännu en ordentlig portion spänning, sparsam berättar stil och en dyster atmosfär. "Jag kan inte skriva på ett annat sätt. I huvudet har jag frågor om mänsklighet och yttersta gränser av det mänskliga psyket som kan ta en till platser där man slutar att vara människa. Jordens ondska speglar sig i människorna. Och min nästa roman kommer också handla om detta," förklarar Treged.

Den kommande romanen kommer dyka upp i den svenska bokhandeln nästa år. Ulf Treged har avslöjat, att genom den röda tråden kommer åter igen dras vår inte så gamla historia och även historiens olösta gåtor. "Historien har många gånger övertygat oss om att det som dåvarande människor såg som korrekt och den bästa möjliga lösningen, ser vi idag som absolut omänskligt och fördömt och tvärt om."